Bezoek Cdk Friesland aan Wurkjouwer


Op donderdag 1 december 2016 heeft waarnemend Commissaris van de Koning (CdK) in Friesland, mevrouw Leemhuis-Stout, een werkbezoek gebracht aan de gemeente De Fryske Marren. In het programma was tevens een bezoek opgenomen aan Wurkjouwer Balk die op 6 oktober jl. feestelijk geopend is.

Na de ontvangst was er een korte informatiebijeenkomst over de werkwijze van Wurkjouwer. Daarna was er gelegenheid voor een rondleiding en in gesprek te gaan met de kandidaten.
pag-14-004-klein-klein
De CdK met een afvaardiging van de provincie, de gemeente De Fryske Marren en Pastiel/Empatec.

Wurkjouwer Balk

Wurkjouwer Balk is een onderdeel van Pastiel en heeft ook een locatie in Joure. In samenwerking met de gemeente De Fryske Marren richt Wurkjouwer zich specifiek op activiteiten en scholing van deelnemers om deze weer op het spoor te zetten richting maatschappij. Door de toenemende instroom naar Wurkjouwer Joure, wat betreft deelnemers met een uitkering en de toenemende stroom van statushouders, is in Joure het maximaal aantal deelnemers bereikt. Vanwege deze grotere instroom en om een betere spreiding binnen de gemeente De Fryske Marren te krijgen, is  Wurkjouwer Balk onlangs geopend.

Binnen het project Wurkjouwer zijn de kandidaten actief bezig met het opknappen van meubilair, is er een fietsenmakerij, een naaiatelier en een creatieve afdeling. Het doel is dat iedereen in beweging komt, zich weer ontwikkelt en waar mogelijk is –  via Pastiel doorstroomt – naar de arbeidsmarkt. Waar dit niet mogelijk is, wordt er gekeken of vrijwilligerswerk tot de mogelijkheden behoort.

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.