Empatec in top 5 laagste ziekteverzuim!


Als enige SW-organisatie met meer dan 1000 medewerkers, is Empatec in 2011 geëindigd in de top 5 met het laagste ziekteverzuim. Dit blijkt uit de onlangs gepresenteerde rapportage van de benchmark over het SW-ziekteverzuim.

De benchmark wordt jaarlijks uitgevoerd door SBCM;  het kennis- en expertisecentrum voor arbeidsontwikkeling, gezond en veilig werken en arbeidsmarkt in de SW-sector. In 2011 bedroeg het landelijke verzuimcijfer van de totale SW-organisaties 13%. Het verzuimcijfer van Empatec was  8,7% en staat daarmee op de 4e plaats van de 87 organisaties die in 2011 hebben meegedaan. Met ruim 1750 medewerkers een prachtig resultaat omdat uit de rapportage blijkt dat alleen SW-organisaties met minder dan 1000 medewerkers lagere verzuimcijfers laten zien.

Empatec is ook  trots op het resultaat omdat leidinggevenden en medewerkers door een betrokken en actieve aanpak hebben bereikt dat het verzuim in twee jaar tijd met ruim 2% is gedaald. Ook de cijfers van 2012 laten zien dat de dalende lijn voortzet! De nieuwe aanpak van het ziekteverzuim bestaat bij Empatec uit ‘Kijken naar wat iemand nog WEL kan en deze kansen benutten’. Samen met deskundige ondersteuning van verzuimcoaches, de bedrijfsarts en de afdeling HRM is dit opgepakt door de leidinggevenden en hebben de medewerkers zich positief opgesteld wat bijdroeg aan het lagere ziekteverzuim.

Bron: Rapportage benchmark ziekteverzuim SW-sector 2011

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.