Empatec introduceert verticale tuin


Als een van de eerste bedrijven in Nederland introduceert Empatec de verticale tuin ofwel de ‘living wall’. In een met steenwol bekleed kunststofpaneel worden vaste planten en grassoorten gekweekt volgens een bepaald ontwerp of patroon. Deze onderhoudsvriendelijke verticale tuin kan zowel binnen als buiten worden geplaatst en in diverse formaten.

Het uit Engeland afkomstige concept is uniek in zijn eenvoud. Met een vooraf gekozen ontwerp en formaat, worden kunststofpanelen op een houten wand vastgezet en begint bij Empatec de voorkweek van de planten of grassoorten. Elk afzonderlijk paneel beschikt over een irrigatiesysteem dat samen met een vaste waterafsluiting en de meegeleverde hardware ervoor zorgt dat de planten drie keer per dag automatisch water met voeding krijgen. Dankzij de steenwol en de opbouw is de watervoorziening voor alle planten hetzelfde.

Na een aantal bezoeken in Engeland is Piet Bron, bedrijfsleider kwekerijen van Empatec, enthousiast geworden over de mogelijkheden en de uitstraling van een verticale tuin. “De tuin kan zowel bij grotere gebouwen als reclame-uiting met logo worden geplaatst of bijvoorbeeld als bloeiende afscheiding in een kleine tuin of dakterras. Hierbij denk ik zelfs aan een groente- of eetbare tuin als project op een school bijvoorbeeld. Maar ook voor binnen zijn er vele mogelijkheden te bedenken om een saaie muur op te vrolijken met kleurige planten”.

Empatec beschikt over een kwekerij in Harich en Berltsum waar de meeste planten en siergrassen worden geteeld. Voor meer informatie over de verticale tuin en de mogelijkheden, kunt u contact opnemen met de bedrijfsleider Piet Bron op telefoonnummer 06-5374569.

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.