Empatec opent siergrassenkwekerij Berltsum


Vrijdag 23 maart a.s. vindt de feestelijke opening plaats van de siergrassenkwekerij van Empatec in Berltsum. Met de verhuizing van de locatie Menaldum naar Berltsum beschikt Empatec nu over een moderne kwekerij die volledig ingericht is voor verschillende soorten siergrassen. De openingshandeling wordt verricht door de eigen medewerkers. Zaterdag 24 maart is er voor belangstellenden een Open Dag van 10.00-15.00 uur.

Vorig jaar is gestart met de siergrassenproductie en nu is Empatec de grootste producent in Nederland op dit gebied. Eind 2011 heeft Empatec 60.000 stuks siergrassen opgeleverd die nu gebruikt worden voor de aanleg van het groen voor de Olympische Spelen in Londen. De kwekerij in Berltsum is een onderdeel van Empatec. Het heeft als primaire doelstellingen het bieden van van werk en het toeleiden naar werk buiten Empatec van mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt. De productie vindt plaats op zowel locatie Berltsum als op de kwekerij van Empatec in Harich.

Kwekerij Berltsum beschikt over 18000 m² kassen en 2 hectare volle grond. De kwekerij in Harich bestaat uit 5000 m² kassen en 4 hectare buitenteelt. Hier staan de moederplanten in de volle grond die worden gerooid en gescheurd. De stekken worden in tray’s met stekgrond weggestoken en in Berltsum doorgeteeld en uiteindelijk verkocht aan kwekers en handelaren in Europa. Momenteel bedraagt de totale productie circa 4 miljoen stekken per jaar en er is sprake van een fikse groei van ongeveer 50% per jaar. Empatec is hard op weg de grootste siergrassenvermeerderaar van Europa te worden.

Empatec heeft als kernwaarden Passie voor mensen, Veelzijdig en Ondernemend. Deze combinatie van kernwoorden is ook vertaald naar de nieuwe kwekerij in Berltsum. De medewerkers werken met passie aan het product en krijgen de eer om de openingshandeling te verrichten. Veelzijdigheid geeft de verschillende soorten siergrassen aan en Ondernemend is het inslaan op een nieuwe markt; de siergrassenproductie.

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.