Empatec/confectie gaat in design


Popsicle is een eigenzinnig designlabel voor het interieur en gaat een samenwerking aan met de afdeling confectie van Empatec.

Ontwerper Ingrid van der Veen van Popsicle: “In het kader van Sociaal Duurzaam Werken gaan we de samenwerking aan met twee werkplaatsen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daar zijn we erg blij mee en trots op!

Beide werkplaatsen zitten in Friesland. Bij de een worden de hoezen genaaid voor de PILE ME UP zitelementen. Bij binnenkomst voelde het meteen goed. We hadden leuk contact met de begeleiders en de confectie-afdeling is een kleine beschermde afdeling binnen het grotere geheel. Binnenkort gaan we mooie portretten maken van de makers van de Popsicle producten!

De andere is een houtwerkplaats waar de houten binnen constructie van de PILE ME UPS worden gemaakt. Een kleine houtwerkplaats waar heel wat mannen lekker aan het werk zijn. Ik word altijd blij van dit soort werkplaatsen. De geur van hout, de grote machines! Maar vooral dat de mensen die hier werken een mooie dag beleven en nuttig werk doen. Het voelt goed dat ik met Popsicle hier een bijdrage aan lever. Ook hier gaan we portretfoto’s maken van de makers”.

De opdrachten zijn nog niet erg groot, maar zegt productieleider Frank Bremer: “Wel een eer voor onze afdeling om in design te gaan en hopelijk komt er meer werk uit. In de speciale Wonen bijlage van de Leeuwarder Courant stond onlangs bijgaande foto. Dan ben je toch wel ‘grutsk”. Kijk voor meer info over dit bureau op: www.popsiclestuff.nl

foto-3-confectie

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.