Feestelijke contractverlenging brugwachters Empatec


Iedere zomer bedienen 25 brugwachters van Empatec een aantal bruggen in onze gemeente. Onlangs heeft de gemeente een nieuwe overeenkomst getekend met Empatec voor de komende vijf jaar. Dat werd op donderdag 3 december gevierd.

Een gezicht bij de brug
“Het is voor inwoners en toeristen fijn om een gezicht bij een brug te zien. Dat stukje persoonlijk contact is belangrijk,” vindt wethouder Maarten Offinga. De brugwachters van Empatec bedienen de bruggen aan de Hemmenseweg bij Makkum, in Allingawier, Tjerkwerd, Parrega, Eemswoude, Bolsward, Wolsumerketting, Abbegaasterketting, Osingahuizen, Oppenhuizen en Nijhuizum. “Mensen hebben altijd een grote smile als ze voorbij varen,” voegt Stefan van der Velde daar aan toe. Hij is brugwachter op verschillende bruggen in Sneek.

‘Lekker eigen baas’
Naast het persoonlijk contact vindt wethouder Offinga het belangrijk dat de mensen van Empatec werk hebben dat bij hen past. Zo vindt José Wouters-Woortman het heerlijk dat ze gewoon eigen baas is. Zij is de enige vrouwelijke brugwachter.

Feestelijk tintje
Op donderdag 3 december was er een feestelijke bijeenkomst op de brug van Osingahuizen om het nieuwe contract te vieren. De brugwachters zelf waren ook aanwezig. Wethouder Offinga en directeur Van der Zwaag van Empatec BV bedankten de brugwachters voor hun grote inzet. “Ik ben trots op deze ambassadeurs van onze gemeente,” besluit Offinga. De Friese Zwitser Rob du Jardin gaf met zijn trompetspel een extra feestelijk tintje aan de ceremonie.

10% meer toerisme op het water
De brugwachters van Empatec kunnen de bruggen in elk geval tot april 2021 blijven bedienen. Ze zijn ook hard nodig, want het aantal toeristen op het water is afgelopen zomer met zo’n 10 procent gestegen. bron gemeente SWF

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.