Geloof nooit wat economen voorspellen


Woensdag 13 februari jl. organiseerde Empatec onder grote belangstelling voor het tweede achtereenvolgende jaar een inspirerend ondernemersnetwerkevenement in eigen huis. Het thema: ‘Empatec, aanscherpen en aanpakken’ werd belicht door de scherpe analyticus Maarten van Rossem. De altijd wat mopperende Van Rossem gaf vanuit een historisch perspectief aan dat er geen reden is om pessimistisch te zijn over de toekomst van Nederland. Ook werd voor de tweede keer ‘De Tom’me’ award uitgereikt aan een bedrijf dat de Empatec kernwaarden op uitmuntende wijze heeft uitgedragen. De winnaar van 2013 is Van Overbeek Tomaten/Gardeners Pride uit Beetgum.

De nieuwe Participatiewet, het aangekondigde ‘quotum’ voor arbeidsgehandicapten en de economische situatie bepalen op dit moment voor een groot deel de agenda van mensen die direct en indirect betrokken zijn bij mensen die ‘een afstand’ tot de reguliere arbeidsmarkt hebben. Empatec ziet, in tegenstelling tot velen, echter ook voldoende uitdagingen. Sommige dingen kunnen en moeten anders. Op basis van een (mes)scherpe analyse en een bereidheid tot aanpakken, zoekt Empatec constructieve en passende oplossingen. Daarom werd dit jaar gekozen voor het thema: ‘Empatec; aanscherpen en aanpakken’.

Onder aanvoering van Erik Kleppe, directielid Empatec vond ‘op de bank’ een pittig maar inspirerend debat plaats over het thema met mevrouw Linda Damhuis (directielid Bogra Enkhuizen), de heer Thiadrik Twerda, (loco-burgemeester gemeente Franekeradeel) en de heer Jan Harm Akkerman, (directie ICIT Franeker). Ook Henk van der Zwaag, algemeen directeur Empatec, schoof aan. Afsluitend gaf de bekende historicus Maarten van Rossem zijn analyse over geschiedenis en toekomst van de economie. ‘Geloof nooit wat economen voorspellen’ was zijn motto, hetgeen hij duidde met voorbeelden uit de twintigste eeuw. ‘Nederland ligt zeer gunstig binnen de Europese Unie en heeft daardoor alle reden om te vertrouwen op een goed economisch perspectief’.

Tijdens het evenement werd tevens de ‘De Tom’me’ award uitgereikt aan Van Overbeek Tomaten / Gardeners Pride. De jury was van mening dat dit bedrijf de Empatec kernwaarden: Passie voor mensen, Ondernemend en Veelzijdig het afgelopen jaar op uitmuntende wijze heeft uitgedragen. Juryvoorzitter Tom Mulder, en naamgever van De Tom’me, las het juryrapport voor. De heer Piet Smit van Poiesz Supermarkten, de winnaar van 2012, overhandigde na deze lovende woorden ‘De Tom’me ‘ award aan een beduusde Cock van Overbeek.

Het netwerkevenement vindt jaarlijks plaats op de woensdag voor de krokusvakantie bij Empatec. “Hiermee willen we onze relaties laten zien wat we allemaal in eigen huis hebben en kunnen. Voorbeelden hiervan zijn onder anderen de start van onze pilot Pastiel vorige week in samenwerking met de 13 gemeenten en het verzorgen van de volledige catering tijdens het evenement”, aldus Henk van der Zwaag, algemeen directeur Empatec. “Kortom; we hebben ons beleid aangescherpt en tonen hiermee onze bereidheid van aanpakken in plaats van af te wachten op de plannen van de regering. We zijn er ook van overtuigd dat we door de krachten te bundelen en door te investeren in ons werkbedrijf, meer mensen aan werk kunnen helpen”.

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.