Gemeente SWF ontvangt delegatie Ghana


Op 1 oktober heeft de gemeente SWF een delegatie uit Ghana op bezoek gehad. Ook werd een bezoek gebracht aan Empatec in Sneek en Reshare Sneek.

’s Ochtends was er om 10 uur een kennismaking bij  Empatec in Sneek. Henk van der Zwaag gaf een toelichting over de werkwijze van en bij Empatec. Daarna volgde een rondleiding bij Reshare. Bij Reshare waren ze onder de indruk van de professionele aanpak van deze manier van afvalverwerking; het hergebruik van oude kleding. Afvalverwerking is een van de speerpunten van de Ghanese delegatie.

P1140073

Algemeen directeur Henk van der Zwaag (rechts vooraan)  en Fred Fledderus van Reshare geven toelichting over het hergebruik van kleding.

Meer info over het bezoek van de Ghanesen:
bron: gemeente SWF

Gemeente Súdwest-Fryslân is de proeftuin als het gaat om watertechnologie. Wij laten dat graag zien. Daarom ontvangen wij met veel trots de Ghanese delegatie. Burgemeester Apotheker verwelkomt deze delegatie op 1 oktober.

De Ghanese delegatie bestaat uit 15 Ghanese bedrijven, beroepsverenigingen en 5 lokale overheidsfunctionarissen, het hoofd van het hoofd van Environmental Health and Sanitation Department, onder leiding van dhr Julius Debrah, de minister van Lokaal Bestuur en Plattelandsontwikkeling.

Het doel van het bezoek van de Ghanese delegatie is het opbouwen en versterken van partnerschappen en samen met Nederlandse Partners voorstellen ontwikkelen voor het GWW – programma. Daarom hopen we duidelijke signalen van belangstelling van Nederlandse bedrijven en organisaties te ontvangen.

Het GWW is onderdeel van het Programma Publiek Private Samenwerking (PPP), dit programma richt zich op het verbeteren van waterzekerheid, waterveiligheid en voedselzekerheid en private sectorontwikkeling in ontwikkelingslanden. De rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert het programma uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het GWW ondersteunt publiek-private projecten op het gebied van water, sanitatie en hygiëne (WASH) en integraal management in Ghana. Het doel van GWW is om innovatieve oplossingen te bieden op het gebied van:

  • Sanitaire voorzieningen en hygiëne
  • Verbetering van het beheer van afval (vast en vloeibaar)
  • De toegang tot en het gebruik van veilig drinkwater
  • Stedelijk waterbeheer

Het Netherlands Water Partnership (NWP) hoopt te kunnen laten zien hoe gemeente, bedrijven en burgers samenwerken om hun leefomgeving te verbeteren en/of nieuw in te richten. Daarbij kan een onderscheid gemaakt worden tussen visieontwikkeling (politiek), beleid (gemeente) en uitvoering (direct betrokkenen).

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.