Glazen Diner voor Serious Request bij Empatec


De Empatec siergrassenkwekerij in Berltsum wordt dinsdag 10 december a.s. omgetoverd tot restaurant voor ‘Het Glazen Diner’. In de kas ontvangt Empatec samen met Stenden Hotelschool en de Friesche Compagnie 400 gasten die allen een plekje krijgen aan de 40 tafels te midden van de siergrassen. De opbrengst van Het Glazen Diner gaat naar de actie Serious Request die woensdag 18 december van start gaat.

Serious Request heeft dit jaar voor het Friese Leeuwarden gekozen om haar glazen huis op te zetten. In navolging hierop organiseert Stenden en de Friesche Compagnie een netwerk ‘Glazen Diner’ waarvoor zich 40 tafelsponsors hebben aangemeld uit het Friese bedrijfsleven, politiek of samenleving. Het diner bestaat uit typisch Friese gerechten en wordt bereid door Stenden Hotelschool Leeuwarden onder leiding van Meesterkok Albert Kooy. Na afloop wordt de opbrengst, in de vorm van een cheque, aan het Rode Kruis overhandigd. Empatec is trots op de keuze om Het Glazen Diner in de siergrassenkwekerij te organiseren en ondersteunt de actie onder meer door de kas gratis beschikbaar te stellen en één van de tafelsponsors te zijn.

Siergrassen zijn enorm in opkomst en de Empatec kwekerij is uitgegroeid tot de grootste van Nederland op dit gebied. De kwekerij teelt circa 100 verschillende grassoorten en biedt werk aan ruim 50 SW medewerkers. In totaal wordt 70% van de productie geëxporteerd waaronder de levering van siergrassen voor de tribunes van de Olympische Spelen in London in 2012. Empatec siergrassenkwekerij Berltsum verheugt zich erop om 10 december 2013 het decor van Het Glazen Diner van Serious Request te zijn.

Empatec is een sociale onderneming met hoofdvestiging in Sneek. Het bedrijf verzorgt de sociale werkvoorziening voor dertien gemeenten in het westen van Fryslân. Er werken circa 1200 vaste medewerkers waarvan 400 gedetacheerd bij werkgevers in de regio. In de 7 werkbedrijven worden o.a. siergrassen en tomaten geteeld, groen onderhouden, civieltechnisch werk gedaan, in- en verpakactiviteiten, grafisch werk, catering, meubels gemaakt en een metaalafdeling gespecialiseerd in plaatwerk.

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.