Gouden schoffel voor Minze Pijlman


Minze Pijlman is donderdag met pensioen gegaan. Hij onderhield de tuinen van inwoners van Joure e.o. die dat zelf niet meer kunnen. Als afscheid kreeg hij een gouden schoffel.

Bron: Jouster Courant
Minze Pijlman kreeg donderdagochtend de gouden schoffel overhandigd door Rick Greidanus van de Wurkjouwer uit Joure. Pijlman heeft de afgelopen 6,5 jaar met veel enthousiasme gewerkt voor de Klussen- en Zorgservice van de Wurkjouwer en gaat nu met pensioen. Donderdag jl. werd hij bij zijn laatste tuinklus in Joure in het zonnetje gezet door zijn werkgever.

Minze Pijlman is een echt buitenmens met hart voor tuinen. Bij de Wurkjouwer onderhield hij de tuinen van inwoners die dat zelf niet meer kunnen. Hij is zeer geliefd bij zijn klanten, onder andere door zijn grote kennis op het gebied van tuinonderhoud. Verder wordt Minze Pijlman omschreven als een heel aardige en betrouwbare collega.

De Klussen- en Zorgservice is onderdeel van het totale pakket dat De Friese Meren aanbiedt in het kader van de WMO, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De WurkJouwer voert deze service uit. Vriendelijke en handige medewerkers gaan op pad om een klus of de dienst uit te voeren voor inwoners die dat zelf niet meer kunnen.

De service is in eerste instantie bedoeld voor ouderen en gehandicapten. Hierbij kan het gaan om technische klussen zoals gordijnrails ophangen of een kastdeurtje vastzetten, zorgklussen zoals de hond uitlaten bij ziekte of een boodschap doen en tuinonderhoud. Daarnaast biedt de Wurkjouwer ook hulp aan mantelzorgers. Door de vele uren zorg die door hen besteed wordt aan een familielid, vriend of kennis blijven sommige klussen vaak liggen.

Minze Pijlman krijgt bloemen en de gouden schoffel aangeboden door Rick Greidanus (links) van de Wurkjouwer en Lucie Schuiling van de gemeente.

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.