Kleine MKB ondernemers meer betrekken bij invullen participatiewet


Burgemeester Hayo Apotheker van de gemeente Súdwest-Fryslân pleit voor de oprichting van Werkfonds Fryslân. In dit fonds zouden ondernemers en gemeenten samen moeten werken om meer mensen aan het werk te krijgen. De burgemeester opperde zijn idee tijdens het netwerkevenement ‘Kiezen is gekozen worden’ van Empatec en Pastiel op persoonlijke titel.

Voorzitter VNO-NCW Fryslân Sjoerd Galema vindt dat ondernemers die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, dit beter moeten uitdragen. Winnaar werd ondernemer Rutger van Houttum die de kleine MKB ondernemers meer wil betrekken bij het invullen van de participatiewet. ‘Stoppen met praten, bij de ondernemers langsgaan, wijzen op de maatschappelijke verantwoordelijkheid en uitleggen dat dit gezamenlijk een enorme besparing oplevert. Simpel en doeltreffend: samen kunnen we dat”, aldus de Jouster directeur van Perfekt Pak.

Naast het beste idee eren Empatec en Pastiel jaarlijks een bedrijf die op uitmuntende wijze het sociaal ondernemerschap heeft uitgedragen, zowel intern als extern. Dat doen ze door De Tom’me award uit te reiken. De Graaf kastenproductie werd dit jaar als winnaar gekozen. “Zowel binnen als buiten werktijd, in goede en slechte tijden, staat directeur Sander de Graaf klaar om zijn medewerkers dat stukje ondersteuning te bieden waardoor ze de stappen kunnen maken die nodig zijn om goed te functioneren”, aldus juryvoorzitter en naamgever van de award Tom Mulder. Directeur Sander de Graaf ervaart de uitverkiezing als een gouden medaille op de Olympische Spelen voor zijn hele team”.

Als afsluiting van het netwerkevenement nam Ferry Mingelen de aanwezigen mee in zijn persoonlijke ervaringen als verslaggever in ‘Politiek Den Haag’. Hij legde het verband met de landelijke politieke ontwikkelingen en de te verwachten uitslagen van de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.