Nieuw wagenpark Empatec


Empatec heeft onlangs haar wagenpark vernieuwd met in totaal 71 Citroëns wagens van Autobedrijven Dijkstra uit Sneek.

bron: Persbericht Dijkstra
‘Heel veel’ voordelen hebben de nieuwe wagens van Empatec uit Sneek. “De bak van deze pick-up is bijvoorbeeld korter. Dat is een stuk makkelijker manoeuvreren in de kleine dorpjes”, vertelt Gerrit Schiphof van Empatec. Citroën Dijkstra leverde onlangs de laatste van in totaal 71 auto’s af aan het bedrijf dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt naar werk.

Schiphof werkt bij Empatec in de groenvoorziening. Bijna het hele wagenpark van het bedrijf was toe aan vervanging. Citroën Dijkstra in Sneek leverde daarom allerlei verschillende Jumpers en Berlingo’s. “Van pick-ups en keepwagens tot busjes voor personenvervoer en wagens met dubbele cabines”, legt verkoper Harry Efdé van Citroën uit.

Onderhoud
De nieuwe wagens waren broodnodig, verzekert Gabe van den Bosch van Empatec. “Sommige van onze auto’s waren vijftien jaar oud. En we deden alle onderhoud zelf. Daar wilden we graag vanaf”, legt hij uit. Aan de nieuwe wagens zit een onderhoudscontact vast van vier jaar. Van den Bosch: “Dat hoeven we dus niet meer zelf te doen. We blijven trouwens wel het onderhoud van machines doen in onze werkplaats”.

Empatec (www.empatec.nl) biedt werk aan zo’n 1.500 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in grofweg dertien Friese gemeenten. “We hebben in totaal negen werkbedrijven in allerlei branches”, vertelt Van den Bosch.

Meer trekkracht
De opdrachtgevers zijn uiteenlopend. “Wij werken voor gemeenten, instellingen, maar ook voor commerciële bedrijven”. De nieuwe auto’s worden dan ook goed gebruikt. Door Cees de Vries bijvoorbeeld. Als voorman groenvoorziening neemt hij regelmatig de schaftkeet mee naar klussen. “Met deze Citroën Jumper heb ik veel meer trekkracht. Hij is zwaarder en breder, waardoor ik veiliger en gemakkelijker die keet van zo’n 2 ton meenemen”.

Onderhoudsmonteur Martijn de Jong vindt de hogere instap van zijn Jumper een groot voordeel. “Ik moet veel in- en uitstappen. Dan is dit wat handiger dan de wagen die ik hiervoor had. Ook beter voor mijn rug”.  Na het overhandigen van de autosleutels, gingen de medewerkers van Empatec meteen weer aan het werk. “Dat moet gewoon doorgaan hè”, grinnikt  De Vries. “Behouden vaart”, gaf Van den Bosch de heren nog mee voor vertrek.

PB-Citroen-Empatec

Empatec neemt met een bloemetje de laatste van in totaal 71 nieuwe Citroëns in ontvangst.

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.