Oud leerlingen gaan zorgen voor schone Odysseescholen in Sneek


DSC_7756Vorig jaar is gestart met een uniek samenwerkingsproject in de schoonmaak in Sneek. “Een waardevolle optelsom”, zo noemt Joop Boomsma de samenwerking tussen Odyssee, sociale werkplaats Empatec en schoonmaakbedrijven Rooth en Van Dijk & De Boer. Vrijdag 22 januari jl. is in het bijzijn van alle betrokken medewerkers de contractverlenging tot 2017 getekend.

De ondertekening van het contract in het bijzijn van de medewerkers: van links naar rechts Henk van der Zwaag, directeur Empatec en rechts Ad Ton, facilitair coördinator stichting Odyssee.

Empatec, Rooth en Van Dijk & De Boer geven samen met de leerlingen van de Campus Simmerdyk de kans om na hun schoolperiode aan het werk te gaan als schoonmaker op de Odysseescholen. Passend Onderwijs is ook leerlingen begeleiden naar Passend Werk. Boomsma is directeur bij Odyssee en betrokken bij het samenwerkingsproject ‘Samen sterk voor schone scholen en passend werk’. Boomsma: “Op de Praktijkschool en Sinne (beide onderdeel van Campus Simmerdyk) halen leerlingen certificaten voor schoonmaakwerk en gaan daarna aan de slag bij Empatec. Het leek ons prachtig om hen, via Empatec, binnen Odyssee werk te bieden. Met deze samenwerking is dat nu mogelijk”.  Alwin Toornstra van Empatec :“Ontwikkelen doe je samen en is ook niet vrijblijvend. Er liggen duidelijke afspraken om de leerlingen van de Campus Simmerdyk en de mensen vanuit de Participatiewet een kans te bieden in het schoonmaakvak.

IMG-20140304-002581Op 1 februari 2015 ging de nieuwe schoonmaakformule al van start. Omdat het schoonmaken van scholen aan bepaalde richtlijnen is gebonden, delen medewerkers van de schoonmaakbedrijven Rooth en Van Dijk & De Boer hun kennis en expertise met de schoonmakers van Empatec. Binnenkort zullen de oud-leerlingen van Odyssee instromen en, onder begeleiding van mensen van de schoonmaakbedrijven, starten met het schoonmaken van de Odysseescholen. Voor leerlingen is de cirkel rond: zij gaan van passend onderwijs naar passend werk.

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.