Overname Halewijn door Empatec


NV Empatec Sneek neemt per 1 januari 2013 de productie- en verkoopactiviteiten over van WpT Halewijn in Marknesse.

WpT Halewijn is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren, verkopen en plaatsen van FSC-goedgekeurde houten speeltoestellen en tuinmeubilair. Empatec beschikt  over een moderne meubelfabriek waar kinder- en schoolmeubilair wordt gemaakt voor dagopvang en onderwijs. “Door het combineren van kennis, machines en huisvesting ontstaat een krachtig bedrijf dat in aanpalende markten actief kan zijn” aldus Henk van der Zwaag, directeur Empatec. “Bovendien hebben beide bedrijven veel kennis en ervaring met het werken met  mensen met een arbeidsbeperking. Ook die combinatie werkt versterkend”.

De productie zal onder het Halewijn merk geconcentreerd worden op de Empatec locatie in Franeker. Via een uitgebreid dealernetwerk vinden de Halewijn producten aftrek in Nederland, Duitsland en België.

NV Empatec  is een bedrijf ontstaan uit de Sociale Werkvoorziening en gericht op het ontwikkelen en re-integreren van iedereen die om wat voor reden dan ook een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Empatec verricht haar werk in negen werkbedrijven in Sneek, Franeker en Joure. Actief in 13 gemeenten in Fryslân-West en met 1150 werknemers uit de WSW en ongeveer 500 werknemers op trajectmatige basis in dienst, is Empatec daarmee een van de grootste werkgevers in de regio.

Info Halewijn productlijn: www.wpthalewijn.com

 

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.