Pastiel boekt eerste succes


Werkproject Pastiel ging woensdagochtend 6 februari feestelijk van start. Tijdens de startbijeenkomst bij Omrin REC in Harlingen (een belangrijke werkgever uit de regio) is de naam waaronder het proefproject gaat werken bekend gemaakt: Pastiel. Ook werd het eerste succes van het project bezegeld: een uitkeringsgerechtigde die zich aanmeldde bij Pastiel ondertekende tijdens de startbijeenkomst een arbeidscontract bij Omrin.

Pastiel is een uniek samenwerkingsverband tussen dertien gemeenten en Empatec. Een proefproject om uitkeringsgerechtigden zo snel mogelijk aan werk te helpen. Het project loopt vooruit op grote veranderingen die er aan komen op het gebied van werk en uitkeringen. Door deze samenwerking wordt voorgesorteerd op de veranderingen in wet- en regelgeving en overheveling van een groot aantal taken van het Rijk naar de gemeenten.

Pastiel voor werkgevers
De samenwerkende organisaties bundelen hun krachten, kennis en potentieel van werknemers tot een aanbod dat aan de werkgeverswens tegemoet komt. Eén accountmanager wordt de contactpersoon voor de ondernemer. Daarbij ondersteunt het project met goede begeleiding on the job en financiën. Ook de risico’s en administratie zijn voor het project. Sleutel is dat de projectmedewerkers de gang van zaken in het bedrijf van de opdrachtgever kennen en van daaruit maatwerk in personeel leveren.

Pastiel voor uitkeringsgerechtigden
Iedereen die na 1 februari 2013 een Wwb- of Ioaw-uitkering aanvraagt, is vanaf het moment van inschrijven een potentiële werknemer en start bij Pastiel. Op basis van de individuele situatie van de potentiële werknemer stelt Pastiel vast of er kansen op de arbeidsmarkt zijn. Is dit het geval, dan gaat hij/zij direct aan de slag bij een van de werkbedrijven van Empatec of bij een werkervaringsplek in het bedrijfsleven. Ondertussen wordt er gewerkt aan opleiding en bijscholing.

Lijkt een uitkeringsgerechtigde op korte termijn niet in staat om (met of zonder ondersteuning) stap naar werk te maken, dan beschouwt Pastiel hem of haar niet als potentiële werknemer maar wordt hij of zij overgedragen aan een consulent van de gemeente, om een traject gericht op zorg of hulpverlening te volgen.

Contact met Pastiel
Hoofdvestiging van het project is gevestigd bij Empatec aan de Tingietersstraat 1 in Sneek. Bent u werkgever in West Friesland en zoekt u contact met Pastiel? Dan kunt u bellen met 0515 – 48 48 60 en / of mailen naar info@pastiel.nl.

Deelnemende gemeenten (werkgebied)
Súdwest-Fryslân, Littenseradiel, De Friese Meren i.o. (Gaasterlân-Sleat, Lemsterland en Skarsterlân), Terschelling, Vlieland, Harlingen, Franekeradeel, Menameradiel, Het Bildt, Leeuwarderadeel, Ferwerderadiel.

Meer Info:
www.eenvandaag.nl/economie/42655/
http://omropfryslan.nl/nijs/minsken-yn-bystan-oan-it-wurk-0
http://www.hartvannederland.nl/nederland/2013/bijstandsgerechtigen-aan-het-werk-gezet/

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.