Persbericht


Afgelopen vrijdag 24 mei opende wethouder Gea Akkerman-Wielinga van de gemeente Súdwest-Fryslân, samen met de heer Henk van der Zwaag, directeur Empatec, het eerste Groengas-vulpunt in Sneek.

Na de ontvangst gaf Klaas Jansma op geheel eigen wijze zijn visie op duurzame mobiliteit aan de hand van de ontwikkeling van de eerste brandstoffen tot aan het rijden op Groengas. In een aansluitend panelgesprek onderstreepten Veenema Olie en Gea Akkerman, wethouder Gemeente Súdwest-Fryslân het belang van duurzame en goedkopere brandstoffen voor nu en in de toekomst. Tevens was er de mogelijkheid het rijden op Groengas zelf te ervaren in een stadsbus op Groengas, beschikbaar gesteld door Arriva.

In eerste instantie was er aan de opening een Kids Ride (fietstocht voor kinderen) gekoppeld ten bate van Make-A-Wish Nederland. Nederlands schaatskampioene Marrit Leenstra en wielrenner Niek Hooghiemster, beiden ook ambassadeurs van OrangeGas, waren speciaal uitgenodigd om deze tocht te begeleiden. Door een gebrek aan inschrijvingen kon deze tocht helaas niet plaatsvinden. Desondanks mocht Annet Bröker, regionaal actiecoördinator Make-A-Wish, dankzij donaties van Veenema Olie, OrangeGas, Marrit Leenstra en Texaco een cheque in ontvangst nemen van € 1500,-. “Een fantastisch bedrag waarmee minimaal 1 liefste droom van een Make-A-Wish-wenskind gerealiseerd kan worden”, aldus Bröker.

Nemo Feringa deed persoonlijk nog een duit in het zakje door als enige “deelnemer” zijn sponsorenvelop te overhandigen. Als dank kreeg hij een persoonlijk gesigneerde sporttas van Marrit Leenstra en de toezegging om met Niek Hooghiemster een fietstocht te maken.

Het Groengas-vulpunt werd tenslotte officieel geopend door het aftanken van een Volkswagen Caddy van Empatec, een van de vele Groengasvoertuigen in het wagenpark van Empatec. De handeling werd verricht door Wethouder Gea Akkerman en Henk vd Zwaag, directeur Empatec.

Met in totaal ruim 100 gerealiseerde aardgastankstations, waarvan ruim de helft 100% Groengas leveren, heeft Nederland inmiddels een landelijk dekkend netwerk. Het vulpunt in Sneek is het eerste Groengas-tankstation dat in samenwerking met Veenema Olie is gerealiseerd. In Friesland zijn er inmiddels 9 Groengas-vulpunten, waaronder een op Terschelling.

Het OrangeGas-vulpunt is gerealiseerd in samenwerking met Veenema Olie en is gelegen op het Texaco-tankstation aan de Oude Oppenhuizerweg 2 in Sneek.

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.