Persbericht: Pastiel helpt honderdste kandidaat aan werk


De pilot Pastiel heeft de honderdste kandidaat aan werk geholpen. Het proefproject van dertien gemeenten en Empatec draait sinds begin februari. Het slim combineren van de behoeften van werkgevers met de werkervaring en competenties van potentiële werknemers heeft geleid tot dit positieve resultaat.

Vriesia Glas Totaal

Douwe Willemsma, voorzitter van de stuurgroep van het proefproject en Trijn van der Meulen, directeur van Pastiel bezoeken dinsdag 7 mei Vriesia Glas Totaal in Sneek dat de honderdste plaatsing voor zijn rekening neemt. Met het tekenen van het contract gaat Jacob Holkema als verkoper aan de slag bij Vriesia kozijnen en serres.

‘Superefficiënt, zorgvuldig en persoonlijk’

Tinka de Jong, eigenaar van Vriesia kozijnen en serres, is enthousiast over de samenwerking met Pastiel: “De persoonlijke, zorgvuldige benadering en het goed luisteren naar onze wensen en ook onze zorgen heeft ertoe geleid dat wij nu een verkoper in dienst kunnen nemen. Ons contactpersoon bij Pastiel verplaatste zich niet alleen in onze situatie, maar kon heel helder de belangen van alle betrokkenen benoemen. Dit heeft ertoe geleid dat de eerste kandidaat meteen de juiste was. Het eerste gesprek met Jacob Holkema was een kennismaking, sollicitatie en voorwaardengesprek ineen. Superefficiënt, zorgvuldig en persoonlijk.”

Schaalvoordelen

Trijn van der Meulen, directeur van Pastiel is erg blij met honderd plaatsingen binnen drie maanden: “Ik ben erg ingenomen met de positieve reacties die we van werkgevers in de hele regio krijgen. Deze plaatsing bij Vriesia is een goed voorbeeld van de voordelen die het heeft om in zo’n groot gebied te werken. De kandidaat komt uit Franeker, de werkgever uit Sneek. Omdat we weten wie we in huis hebben en goed naar de wensen en behoeften van werkgevers luisteren, kunnen we de juiste mensen aan de juiste banen helpen.”

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.