Primeur Empatec/Friesland College


Empatec heeft samen met het Friesland College een primeur in Nederland: In een half jaar tijd een AKA opleiding aanbieden in plaats van een jaar. AKA staat voor Arbeidsmarkt Gekwalificeerd Assistent. Tien re-integratiedeelnemers van project Nijwurk van Empaselect (een dochterbedrijf van Empatec) hebben dinsdag 3 juli jl. het diploma MBO niveau 1 behaald en vergroten hiermee hun kansen voor uitstroom naar betaald werk. Wethouder Sjoerd Tolsma van de gemeente Súdwest-Fryslân en Baukje Kooistra, docent van het Friesland college, reikten de diploma’s uit tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Wethouder Sjoerd Tolsma sprak van een ‘unieke gebeurtenis’ om de deelnemers – die bijstandsgerechtigden van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn – deze kans te kunnen bieden. Het is ook uniek te noemen dat een re-integratietraject en een AKA opleiding worden vervlochten tot één traject. Hierdoor heeft het re-integratietraject ook echt waarde op het CV van de deelnemers die stage liepen op de verschillende (vak)afdelingen van Empatec. Doordat de re-integratietrajecten bij Empaselect een half jaar duren, heeft het Friesland College een programma gemaakt waarbij de lesstof in een half jaar is aangeboden.

Het traject heeft het uiterste van de deelnemers gevraagd maar het gevoel van trots is dan ook groot. Deelneemster Klaasje Hoekstra uit Winsum geeft aan: “Ik heb door dit traject echt meer zelfvertrouwen gekregen, zowel in de klas als op het werk. Ik ben meer alert en heb minder twijfel”. Lila Lilaurati uit Sneek geeft aan trots te zijn op zichzelf omdat ze van te voren echt niet had verwacht dat ze de opleiding zou halen. Anita Buys uit Sneek noemt zich ‘een oma die na al die jaren is terug gegaan naar de schoolbanken’ maar zoals ze zegt: “Ik heb er een heleboel nieuwe intellectuele woorden van opgestoken”.

Empaselect is het re-integratie bedrijf van Empatec en voert vijf verschillende projecten uit in de gemeenten Súdwest-Fryslân, Boansterhim en Skarsterlân. Empatec voert voor acht gemeenten de wet Sociale Werkvoorziening en beschikt over negen verschillende werkbedrijven die tevens als leer-/werkbedrijven worden ingezet. Met deze unieke formule en samenwerking met het Friesland college hoopt Empaselect meer deelnemers kans op werk te bieden met een MBO diploma als prachtig resultaat. Voor meer informatie: www.empatec.nl

 

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.