Publicatie: Open Arm opent nieuwe deuren voor Empatec


Een metalen verlengstuk voor de deurklink, waarmee je zonder huidcontact de deur kunt openen. Dat is de Open Arm, een in Friese werkplaatsen ontwikkeld product waarmee sociaal werkbedrijf Empatec de markt bestormt. En symbolisch heel veel nieuwe deuren opent.

De coronacrisis was nog maar net losgebarsten toen de echtgenote van Johannes Brinksma, bedrijfsmanager Metaal en Meubel bij Empatec, hem wees op een website van een Belgische firma. Johannes: “Dat bedrijf kon verlengstukken voor deurklinken printen, waardoor mensen hun handen niet meer nodig hebben om een deur te openen. Een prachtig product om de transmissie van virusdeeltjes te verminderen.”

Johannes werd meteen laaiend enthousiast. Misschien kunnen we bij Empatec iets vergelijkbaars van metaal ontwikkelen, bedacht hij. “Goed voor de werkgelegenheid en het laat weer eens zien dat we maatschappelijk betrokken zijn.” Dus ging hij direct aan de slag. Met resultaat. Niet verwonderlijk overigens, want Empatec kan, om in de woorden van Johannes te blijven, ‘technisch echt álles maken’.

Lees hier het gehele interview met Johannes op de website van Cedris. 

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.