‘Samen en Verbinden’ bij Wurkjouwer Balk


Tijdens een feestelijke bijeenkomst is donderdag 6 oktober jl. het project Wurkjouwer in Balk geopend. Wurkjouwer is een onderdeel van Pastiel en heeft in Joure al een vestiging. In samenwerking met de gemeente De Fryske Marren is besloten een 2e locatie in Balk toe te voegen vanwege de toenemende instroom uit de Participatiewet, waaronder statushouders. Wethouder Frans Veltman van de gemeente De Fryske Marren en Joke Bandstra, manager Pastiel verrichtten samen de openingshandeling.

Wurkjouwer richt zich specifiek op activiteiten en scholing om de kandidaten weer op het spoor te zetten richting maatschappij. De activiteiten bij de Wurkjouwer bestaan o.a. uit het leren en gebruiken van de Nederlandse taal en het creatief bezig zijn om de talenten weer te ontplooien. “We willen graag dat iedereen in beweging komt, zich ontwikkelt en weer mee kan doen in de maatschappij. Wurkjouwer is hier een belangrijke schakel in en met deze nieuwe locatie is er een betere spreiding in onze gemeente”, gaf Klaas Ybema aan bij de opening, die als beleidsadviseur van de gemeente nauw betrokken is bij Wurkjouwer.  

Wethouder Frans Veltman: “Wij accepteren niet dat mensen noodgedwongen achter de geraniums moeten zitten. Als gemeente De Fryske Marren zetten we ons er voor in dat iedereen weer mee kan doen in de maatschappij!”. Na deze woorden was de openingshandeling die in het teken stond van ‘Samen en Verbinden’ met hoogte- en dieptepunten waarbij een goede samenwerking cruciaal is. Dit symboliseert het traject van kandidaten samen met Wurkjouwer als verbindende factor. Wanneer een traject bij Wurkjouwer afgerond is, wordt Pastiel ingeschakeld die mensen begeleid met als einddoel een betaalde baan.

dsc_9548

 

 

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.