Samen voorzien in behoefte op arbeidsmarkt


Nordwin College, Friesland College en Pastiel/Empatec verstaan de kunst van luisteren en samenwerken. Dat dit loont, toont het traject ‘leren en werken’ aan wat onlangs van start is gegaan; een MBO-maatwerk voor groenmedewerkers en schoonmakers.

Goed luisteren naar werkgevers en dat vertalen naar opleidingen levert een mooie en unieke samenwerking op. In het geval van de samenwerking tussen Nordwin College, Friesland College en Pastiel/Empatec ook nog eens als uitkomst werknemers die perfect op maat geschoold zijn.  De drie partijen hebben dan ook goed geluisterd naar wat de markt vraagt. Met name scholen en recreatiebedrijven blijken dringende behoefte te hebben aan op mbo-niveau geschoolde medewerkers in de groenvoorziening en schoonmakers.

Maatwerk lever je door samenwerken
Om in deze behoefte te kunnen voorzien, bieden beide scholen samen met Pastiel/Empatec vanaf 12 mei jongstleden de combinatie leren en werken aan voor aankomende groenmedewerkers en schoonmakers. Docenten van Nordwin College en Friesland College vervullen hierbij een belangrijke rol. Zij begeleiden de leerlingen in groepen van 15 personen één jaar lang op maat, met veel praktijklessen en gemiddeld één dag theorie op school.

Het plan is om het scholingsproject meerdere keren per jaar van start te laten gaan. De drie Friese ROC’s (naast Nordwin College en Friesland College ook ROC Friese Poort) ontzorgen Empatec/Pastiel door op identieke wijze het opleidingstraject aan te bieden. ROC Friese Poort gaat in het samenwerkingsverband andere specifieke opleidingen aanbieden.

Maatwerk is meer
Luisteren doe je niet alleen om maatwerk te kunnen leveren in opleidingen, maar ook door opleidingen aan te passen naar de werkwijze van de arbeidsmarkt. Omdat groenvoorziening en recreatie seizoensgebonden sectoren zijn, wordt hier in het lesprogramma rekening mee gehouden. Zo ligt in de winter de nadruk op theoretische lessen en in de andere seizoenen ligt die op de praktijk.

Nordwin College, Friesland College en Empatec/Pastiel willen met het maatwerktraject een duidelijk signaal afgeven naar de arbeidsmarkt: samenwerken loont naar een aansluitende opleiding tot werkgelegenheid.

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.