Samenwerking Leger des Heils, Omrin en Empatec


Empatec is 19 september jl. begonnen met het sorteren van gebruikte kleding in opdracht van het Leger des Heils. Reshare, het werkbedrijf van het Leger des Heils, heeft met zowel Empatec als Omrin een overeenkomst gesloten waarbij Omrin de verzamelbakken van gebruikte kleding leegt en de opbrengst naar een speciale vestiging van Reshare bij Empatec brengt. Op deze nieuwe locatie aan de Koperslagersstraat wordt de kleding beoordeeld op hergebruik, gesorteerd en klaargemaakt voor de Estafette kringloopwinkels van Omrin.

Empatec heeft van Reshare de opdracht gekregen om de komende jaren dit sorteerwerk te doen. Momenteel zijn er 10 Empatec collega’s werkzaam op het nieuwe sorteercentrum en de verwachting is dat het aantal medewerkers zal stijgen naar ongeveer het dubbele in de loop van volgend jaar.

De Friese gemeenten spelen in deze samenwerking een belangrijke rol omdat zij de verzamelbakken van gebruikte kleding beheren. Bij de opening was ook een delegatie van de gemeenten aanwezig en de reacties waren lovend: “Zo snel al zo veel actie”.

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.