Samenwerking Snoek Hoveniers en Empatec Groen


(Foto: directeuren Douwe Snoek en Henk van der Zwaag ondertekenen het contract, onder toeziend oog van zes groenmedewerkers)

Vrijdag 21 april hebben Snoek Hoveniers uit Grou en Empatec uit Sneek een samenwerkingsovereenkomst getekend die aansluit bij de uitvoering van de Participatiewet: meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt plaatsen in de reguliere arbeidsmarkt. Het betreft in beginsel acht Empatec groenmedewerkers die de komende jaren opgeleid worden voor het verrichten van uitvoerende hovenierswerkzaamheden bij Snoek.

“We zijn heel blij met de samenwerking met Snoek Hoveniers”, aldus algemeen directeur Henk van der Zwaag van Empatec. ”Het geeft aan dat Snoek vertrouwen heeft in het potentieel van onze mensen. En op onze beurt hebben we alle vertrouwen in hen omdat dit bedrijf de afgelopen jaren al heeft bewezen over de medewerkers én opdrachtgevers te beschikken die deze samenwerking tot een succes kunnen maken. Ik hoop en verwacht dat we de komende tijd met meer bedrijven dergelijke overeenkomsten kunnen gaan sluiten”.

Douwe Snoek, directeur van Snoek Hoveniers, vult aan: “Als bedrijf staan wij natuurlijk voor kwaliteit en creativiteit. Maar ook samenwerking en maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben we hoog in het vaandel. En in dit geval gaan beide zaken hand in hand. Wij dragen ons steentje bij aan het opleiden van vakmensen maar tegelijkertijd zijn we voortdurend op zoek naar nieuw talent en gemotiveerd personeel. Ik heb er alle vertrouwen in dat we een groot deel van de Empatec medewerkers straks bij ons of elders een heel mooie baan zullen gaan vinden”.

Empatec is een sociaal werkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met Pastiel zorgt ze voor 10 gemeenten in het westen van Friesland voor de uitvoering van de Participatiewet. Met 10 vakbedrijven, waaronder groen, is Empatec tevens een uitstekende leerwerkplek. Empatec heeft 1100 mensen in vast dienstverband en Pastiel begeleidt jaarlijks 800 mensen naar een toekomst met perspectief. Snoek Hoveniers is al sinds 1979 zelfstandig hovenier in Grou en inmiddels een bedrijf van formaat geworden met circa 100 medewerkers.

 

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.