Smeding steunt Grutte Fryske Sop-A-ton


In 24 uur tijd 2400 potten tomatensoep koken met tomaten van Friese telers. Deze uitdaging gaat een groep vrijwilligers komende vrijdag aan onder de naam “Grutte Fryske Sop-a-ton”. Smeding Groenten en Fruit steunt dit initiatief uit sympathie en verbondenheid met de telers en doneert 200 kilo tomaten van Empatec kwekerij It Wiid uit Wier.

Eén pot soep voor elke kilometer tussen Fryslân en Moskou
De 2400 potten soep staan symbool voor de afstand van 2400 kilometer tussen Fryslân en Moskou: een pot soep voor elke kilometer. De start van de Grutte Fryske Sop-a-thon is aanstaande vrijdag om 13.00 uur, onder aanmoediging van gedeputeerde Sietske Poepjes. De potten worden allemaal genummerd en verkocht tijdens het UITfestival in Leeuwarden aanstaande zondag.

Deze bliksemactie is een initiatief van Hilda Feenstra van Local Works en Freya Zandstra en Dorine van den Beukel van Engrienetsiis. Alle drie actief op het gebied van duurzaamheid en lokale voedselproductie, in samenwerking met de provincie Fryslân. De organisatie is maandag gestart en is meteen omarmd door een aantal onmisbare partners. Zoals de tomatentelers Van der Kaaij in Berlikum, Ammerlaan in Sexbierum en It Wiid in Wier, Smeding Groenten en Fruit en Nordwin College.

Ook Smeding doet mee 
Smeding Groenten en Fruit doneert 200 kilo tomaten van Kwekerij It Wiid uit Wier voor De Grutte Fryske Sop-a-thon. Ook verzorgen wij het transport van alle Friese tomatentelers naar Leeuwarden. Smeding ondersteunt dit initiatief uit sympathie en verbondenheid met de telers.

Belangrijkste ingrediënt: vrijwilligers 
Het belangrijkste ingrediënt dat nu nog nodig is om van de Grutte Fryske Sop-a-thon een succes te maken, is een groep enthousiaste soepkokers. Om binnen een 24 uur 2400 potten soep te maken, zijn 40 vrijwilligers nodig die elk in een ploegen van 5 personen 3 uur lang soep willen maken. Wie zin heeft om en paar uurtjes mee te koken, kan zich aanmelden via www.sopathon.nl.

bron: nieuwsbericht Smeding

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.