Terugblik Koninklijk bezoek aan de Tomatenkwekerij in Wier


Koning Willem Alexander en koningin Máxima waren maandag in Fryslân voor een bezoek aan de Noordwesthoek.

IMG_8414

Zij bezochten o.a. Sint Annaparochie, Wier, Franeker en Harlingen. ‘s Morgens werden zij op het gemeentehuis van Het Bildt ontvangen door burgemeester Krol, Commissaris van de Koning John Jorritsma en de kamerheer van Zijne Majesteit de Koning, dhr. Douma.
Na een bezoek aan de Campus Middelsee vertrok het gezelschap naar Wier. Daar bezocht het Koninklijk Paar de duurzame tomatenkwekerij ‘It Wiid’. Hier werken en leren kandidaat-werknemers in het kader van de Participatiewet. ‘It Wiid’ is onderdeel van Empatec dat met meerdere gemeentes samenwerkt om mensen toe te leiden naar een betaalde baan.

Algemeen directeur van Empatec, Henk van der Zwaag had de eer om het Koninklijk paar te mogen ontvangen bij de kwekerij en heeft zijn beleving van die dag hieronder omschreven.

 

Terugblik van Henk van der Zwaag

Wat hadden we een prachtig bezoek van koning Willem Alexander en Koningin Maxima.  Het regende hard, dat was wel jammer. Maar een keer in de kas toonden de koning en koningin onder leiding van Johan Kuipers oprechte belangstelling voor al onze Empatec en Pastiel collega’s.

Het gesprek in de kantine was prachtig.  Met vier Pastiel kandidaten en Maria van der Molen hadden Willem Alexander en Maxima een apart gesprek zonder pers en beveiliging. Dat maakte ook veel indruk op het koninklijk paar. “Het is hier hartverwarmend en zeer inspirerend”, zo sprak onze koning.

Ik vond het een grote eer om het koninklijk paar als gastheer te mogen ontvangen en met hen te spreken over ons mooie werk en uitdagende toekomst. Het bezoek voelt als een koninklijke bedrijfsonderscheiding en ook als een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Laten we er met zijn allen enorm trots op zijn en het als een grote steun in de rug ervaren.

Henk van der Zwaag

Foto’s en video van het bezoek

Bekijk hieronder de video van GP TV over deze dag

Foto’s van o.a. Johan Kuiper, Omrop Fryslân en GPTV

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.