Uniek leer-/werktraject


Empatec gaat meewerken aan de restauratie van het beurtschip ’Dorp Grouw’.

Het houten beurtschip ‘Aebelina’, later genoemd ‘Dorp Grouw’ is in 1910 gebouwd en in 2009 vervangen door een ijzeren schip. Helaas is er geen enkel exemplaar van de houten schepen overgebleven. De stichting ‘Dorp Grouw’ gaat zich nu inzetten om het door haar aangekochte schip weer te restaureren naar de oorspronkelijke staat. Algemeen directeur Henk van der Zwaag is één van de initiatiefnemers van de stichting.

Het schip ligt voorlopig bij scheepswerf Jelle Talsma te Osingahuizen die ook een van de initiatiefnemers is. Hier hebben in de ledige uurtjes met medewerking van Empatec de eerste sloopwerkzaamheden plaats gevonden. Het is de bedoeling om de ijzerwerkzaamheden van de restauratie onder te brengen bij Empatec in het kader van een leer/werk project. Scheepswerf Talsma stelt een leermeester beschikbaar en Empatec zorgt voor leerlingen. Dit kunnen jongeren zijn, die in de metaalbewerking opgeleid willen worden of ouderen, die om welke reden dan ook uit het arbeidsproces zijn geraakt en hier een kans voor (om) scholing krijgen aangeboden. Het uiteindelijke toezicht en de verantwoording van het project blijft in handen van de stichting.

Na de totale restauratie moet het worden ingezet in de betalende recreatievaart. Het onderhoud van en het varen met het schip zal ook worden uitgevoerd door Empatec.

Op 24 november 2011 was de presentatie van het beurtschip en is het restauratieplan uitgelegd aan de aanwezigen en de pers.

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.