Uniek werkproject van start!


Dertien gemeenten in het westen van Fryslân starten samen met Empatec een uniek proefproject om uitkeringsgerechtigden zo snel mogelijk aan werk te helpen. Daarmee nemen zij een voorschot op de plannen van kabinet Rutte 2. Woensdag 6 februari vindt de officiële start plaats, dan wordt ook de naam waaronder de projectorganisatie gaat werken bekend gemaakt.

Direct aan de slag
Iemand die zich inschrijft voor een bijstandsuitkering is vanaf dat moment een potentiële werknemer. Hij of zij gaat direct aan de slag bij een van de werkbedrijven van Empatec of bij een werkervaringsplek in het bedrijfsleven. Ondertussen wordt er gewerkt aan opleiding en bijscholing. 

Krachten bundelen
De samenwerkende organisaties bundelen hun krachten, kennis en potentieel van werknemers tot een aanbod dat aan de werkgeverswens tegemoet komt. Eén accountmanager wordt de contactpersoon voor de ondernemer. Daarbij ondersteunt het project met goede begeleiding on the job en financiën. Ook de risico’s en administratie zijn voor het project. Sleutel is dat de projectmedewerkers de gang van zaken in het bedrijf van de opdrachtgever kennen en van daaruit maatwerk in personeel leveren.

Uniek project
Dat zoveel partijen, de gemeenten en Empatec, in dit samenwerkingsverband de handen ineen slaan, is uniek in Nederland. Het project loopt vooruit op grote veranderingen die er aan komen op het gebied van werk en uitkeringen. Door deze samenwerking wordt voorgesorteerd op de veranderingen in wet- en regelgeving en overheveling van een groot aantal taken van het Rijk naar de gemeenten. De hoofdvestiging van het project is gehuisvest bij Empatec aan de Tingietersstraat 1 in Sneek.

 

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.