Unieke samenwerking Empatec en Novatec op gebied van hout en meubelen


Het Friese bedrijf Empatec en het Groningse bedrijf Novatec zijn overeengekomen dat de vakafdeling hout van Novatec in Tolbert wordt overgenomen door de gelijksoortige afdeling van Empatec. De productie wordt in april 2013 overgebracht naar Empatec in Franeker, één van de negen werkbedrijven. Bijzonder is dat de twee SW-bedrijven ook op personeelsgebied gaan samenwerken: acht medewerkers van Novatec, die bij de productie betrokken zijn, gaan op detacheringsbasis aan de slag bij Empatec.

De samenwerking met Novatec past uitstekend bij de werkzaamheden van Empatec in Franeker. “ Met name door onze grotere schaal zijn we goed in staat onze Groninger buren iets te bieden. We zijn goed in hout, meubels en speeltoestellen. Dat is precies waar Novatec actief in is. Dat past. “, aldus Henk van der Zwaag, directeur Empatec.

“ Novatec richt zich op het samenwerken met partners om haar vakafdelingen goed toekomstbestendig te laten zijn”, zegt Richard de Winter, directeur a.i. Novatec. “Met Empatec hebben we zo’n partner gevonden”. Bij Novatec werken meer dan 600 medewerkers die via beschut werken, (individuele) detachering, groepsdetachering en begeleid werken goederen en diensten leveren voor bedrijfsleven en overheid. Novatec is het SW-bedrijf van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Noordenveld, en Zuidhorn.

Het bedrijf Empatec produceert goederen en diensten voor bedrijfsleven en overheid met SW-werknemers en uitkeringsgerechtigden op zoek naar regulier werk. Empatec werkt voor de 13 gemeenten in het westen van Fryslân met hoofdvestigingen in Sneek en Franeker. Empatec heeft 1700 medewerkers, waarvan 400 trajectmatig, en 350 buiten de Empatec vestigingen werken.

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.