Werk voor zes mensen als inkomensconsulent


Zes mensen aan het werk bij gemeente SWF als inkomensconsulent. Uniek werk-leertraject opgezet door Pastiel, de gemeente en met behulp van UWV.

Vorige week was de officiële aftrap van het werk-leertraject Inkomensconsulent in het gemeentehuis in Sneek. Via dit initiatief van de gemeente Súdwest-Frylân en Pastiel krijgen zes mensen zonder baan de kans om een nieuw vak te leren. De deelnemers werken tijdens hun opleiding ook direct mee binnen het team van de gemeente.

De Inkomensconsulent bekijkt en beoordeelt of de aanvrager recht heeft op een uitkering en wat de hoogte hiervan is. Ook helpt de Inkomensconsulent bij het bekijken van andere voorzieningen waar de mensen recht op kunnen hebben, bijvoorbeeld toeslagen of andere regelingen. De functie is een combinatie van kennis over de wet- en regelgeving, maar van groot belang zijn ook sterke sociale vaardigheden en inlevingsvermogen.

De behoefte aan inkomensconsulenten wordt steeds groter, met name door de toegenomen verantwoordelijkheid die gemeentes hebben gekregen door de invoering van de Participatiewet. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten: de behoefte aan opgeleide inkomensconsulenten wordt ingevuld en zes werkzoekenden hebben een werk-leerplek.

De opleiding Inkomensconsulent wordt verzorgd door de Bestuursacademie Nederland en duurt een half jaar. Pastiel en de gemeente zijn trots op het resultaat; er is intensief samengewerkt om dit voor elkaar te krijgen. De deelnemers hebben toestemming gekregen voor het werk-leertraject, zodat zij met behoud van uitkering de opleiding kunnen volgen. Ook UWV heeft hieraan actief meegewerkt. Pastiel zal de deelnemers intensief begeleiden gedurende het hele traject en ook na de opleiding blijven monitoren.

SWF-inkomen

Douwe Zijlstra, teammanager Beschikken van de gemeente SWF en deelneemster Debby Sinnema hebben zojuist de overeenkomst voor het leer-werktraject getekend.

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met Brenda Elgersma, accountmanager bij Pastiel  T: 06 – 452 318 31, E: b.elgersma@pastiel.nl

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.