Wethouder Tolsma geeft weesfietsen aan brugklassers


Wethouder Sjoerd Tolsma heeft op donderdag 29 augustus Danique Visser uit Woudsend een fiets gegeven om mee naar school te gaan. Via het fietsproject van de gemeenten Littenseradiel en Súdwest-Fryslân kunnen gezinnen met een smalle beurs en schoolgaande kinderen een gratis fiets krijgen.

Het is een tweedehands fiets die is opgeknapt in samenwerking met het project Pastiel bij Empatec in Sneek. Deze week hebben zo’n dertig fietsen een nieuwe eigenaar gekregen. De fietsen zijn zogenoemde weesfietsen. Als fietsen langer dan vier weken ongebruikt op een station staan, verwijdert de gemeente ze. Empatec slaat ze vervolgens minimaal dertien weken op. De eigenaar kan de fiets in deze periode nog ophalen. Niet opgehaalde fietsen worden opgeknapt en beschikbaar gesteld voor dit fietsproject.

bron: persbericht gemeente SWF

Overhandiging-weesfiets

Foto van links naar rechts: Sjoerd Tolsma, wethouder Súdwest-Fryslân, Danique Visser, Elvira Visser (zus van Danique), Raven Gootjes, Trijn van der Meulen (Directeur Pastiel) en Bauke van der Meer (fietsenmaker Empatec/Pastiel).

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.